0 0

Hazırlayan:
Fransız şirniyyatı – Makaron

Fransız şirniyyatı – Makaron

Söhbət desertlərdən gedirsə, Fransız mətbəxindən yan keçmək olmaz.

Directions

Share

Tərkibi

6 ədəd yumurta

400 qram şəkər kirşanı

250 qram üyüdülmüş badam

1-2 damcı boya (çəhrayı, yaşıl, sarı, qəhvəyi)

1 çimdik duz

İçlik

350 qram şəkər kirşanı

250 qram kərə yağı

1 ç/q üyüdülmüş püstə

1 ç/q üyüdülmüş limon qabığı

1 ç/q çiyələk mürəbbəsi

1 ç/q kakao

1 ç/q vanil

1 y/q krem

Necə hazırlanır?

(Visited 3. 390 times, 1 visits today)
Step 1
Mark as Complete

Yumurtanın ağını sarısından ayırırıq. Yumurtanın ağını şişənə kimi çalırıq. Şəkər tozunu əlavə edib, tam qarışana kimi mikserlə çalırıq.

Step 2
Mark as Complete

Üyüdülmüş badamı əlavə edib, ehtiyatla qarışdırırıq.

Step 3
Mark as Complete

Alınan qarışımı 4 hissəyə ayırırıq. Hər hissəyə biraz istədiyiniz rəngdə boya əlavə edirik.

Step 4
Mark as Complete

Hazır olmuş qarışımdan eyni ölçüdə yumru formada makaronlar düzəldin. Əgər makaronları eyni formada düzəltməkdə çətinlik çəkirsinizsə, əvvəlcədən bir kağız götürün. Yumru bir forma kəsib və makaronlarınızın hamısını onun üzərində hazırlaya bilərsiniz. Makaronları sobanın qabına düzməmişdən əvvəl altına pergament kağızı qoymağı unutmayın.

Step 5
Mark as Complete

İçlik

Kərə yağı ilə şəkər kirşanını qarışdırıb birlikdə çalın. Daha sonra buraya krem və vanili əlavə edib qarışdırın.

Step 6
Mark as Complete

Hazır olan içliyi 4 yerə ayırın.
Birinci qaba 1 çay qaşığı çiyələk mürəbbəsi
İkinci qaba 1 çay qaşığı kakao
Üçüncü qaba 1 çay qaşığı üyüdülmüş limon qabığı
Dördüncü qaba 1 çay qaşığı üyüdülmüş püstə əlavə edin.

Step 7
Mark as Complete

Hazır olan makaronları sobadan çıxardırırq. Çəhrayı makaronların arasına çiyələkli krem, yaşıl makaronların arasına püstəli krem, qəhvəyi makaronlarin arasına kakaolu krem və sarı makaronların arasına isə limonlu kremdən qoyun.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Qırmızı mərci supu
next
Pendirli toyuq kotleti
  • 3. 390 Views
  • 10-15 dəq.
  • Medium
  • 150 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

previous
Qırmızı mərci supu
next
Pendirli toyuq kotleti

Add Your Comment

×