Fransız şirniyyatı – Makaron
Söhbət desertlərdən gedirsə, Fransız mətbəxindən yan keçmək olmaz.
Directions
Tərkibi
6 ədəd yumurta
400 qram şəkər kirşanı
250 qram üyüdülmüş badam
1-2 damcı boya (çəhrayı, yaşıl, sarı, qəhvəyi)
1 çimdik duz
İçlik
350 qram şəkər kirşanı
250 qram kərə yağı
1 ç/q üyüdülmüş püstə
1 ç/q üyüdülmüş limon qabığı
1 ç/q çiyələk mürəbbəsi
1 ç/q kakao
1 ç/q vanil
1 y/q krem
Necə hazırlanır?
Yumurtanın ağını sarısından ayırırıq. Yumurtanın ağını şişənə kimi çalırıq. Şəkər tozunu əlavə edib, tam qarışana kimi mikserlə çalırıq.
Üyüdülmüş badamı əlavə edib, ehtiyatla qarışdırırıq.
Alınan qarışımı 4 hissəyə ayırırıq. Hər hissəyə biraz istədiyiniz rəngdə boya əlavə edirik.
Hazır olmuş qarışımdan eyni ölçüdə yumru formada makaronlar düzəldin. Əgər makaronları eyni formada düzəltməkdə çətinlik çəkirsinizsə, əvvəlcədən bir kağız götürün. Yumru bir forma kəsib və makaronlarınızın hamısını onun üzərində hazırlaya bilərsiniz. Makaronları sobanın qabına düzməmişdən əvvəl altına pergament kağızı qoymağı unutmayın.
İçlik
Kərə yağı ilə şəkər kirşanını qarışdırıb birlikdə çalın. Daha sonra buraya krem və vanili əlavə edib qarışdırın.
Hazır olan içliyi 4 yerə ayırın.
Birinci qaba 1 çay qaşığı çiyələk mürəbbəsi
İkinci qaba 1 çay qaşığı kakao
Üçüncü qaba 1 çay qaşığı üyüdülmüş limon qabığı
Dördüncü qaba 1 çay qaşığı üyüdülmüş püstə əlavə edin.
Hazır olan makaronları sobadan çıxardırırq. Çəhrayı makaronların arasına çiyələkli krem, yaşıl makaronların arasına püstəli krem, qəhvəyi makaronlarin arasına kakaolu krem və sarı makaronların arasına isə limonlu kremdən qoyun.