0 0
Hazırlayan:
Xiyar turşusu

Xiyar turşusu

Directions

Share

Həqiqətən, xiyar turşusunu hazırlamağınızdan zövq alacagsınız.

Tərkibi:

3 kq xiyar
2-3 ədəd dəfnə yarpağı
3-4 diş sarımsaq
1 lt su
5-10 ədəd yumru qara istiot dənəsi
1 dəstə şüyüt
150 qr üzüm sirkəsi
3-4 xörək qaşığı duz
1 xörək qaşığı şəkər tozu
1 çay qaşığı keşniş toxumu

(Visited 840 times, 1 visits today)
Step 1
Mark as Complete

Xiyarlarımızı soyuq suda yuyub qırağa qoyuruq. Başqa bir qabda isə, isti suyu götürüb içinə duz, şəkər tozu, üzüm sirkəsini və dəfnə yarpaqlarını əlavə edib qarışdırırq.

Step 2
Mark as Complete

Götürdüyümüz bankanı isti su ilə yaxalayırıq (bunu vacib addimlardan biri hesab etmək olar) və xiyarlarımızı böyükdən balacaya bankamızın içinə yerləşdiririk.

Step 3
Mark as Complete

Hazırladığımız qatqını xiyarların üzərinə, yəni bankaya boşaldırıq və sonda diş sarımsaqlarını, şüyüd dəstəsini və keşniş toxumunu da bankanın içinə əlavə edirik.

Step 4
Mark as Complete

Bankanın qapağını yaxşıca bağlayırıq və 4-5 gün otaq tempraturunda saxlayırıq. Suyun bullandığını görəcəyiniz halda xiyar turşumuz hazırdır.

Nuş olsun!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tuna balıqlı sendviç
next
Fıstıq yağı
  • 840 Views
  • Medium

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

previous
Tuna balıqlı sendviç
next
Fıstıq yağı

Add Your Comment