Hazırlayan: Elnur
Balıq buğlaması
Cuisine:
Directions
Balıq buğlaması üçün resept
Ərzaqlar
1 kilo bölgə balığı (beluqa) – tikələrə bölünmüş
2 ədəd pomidor – qabığını soyub, doğrayın
1 ədəd yaşıl bibər – doğrayın
1 ədəd kərəviz sapı – doğrayın
yarım stəkan doğranmış cəfəri
2 ədəd dəfnə yarpağı
1 ədəd kiçik limon – 4 dilimə kəsilmiş
4 xörək qaşığı kərə yağı
duz, istiot
Necə hazırlanır?
1. Qazan və ya dərin tavanın dibinə balıqları düzün.
2. Duz-istiot səpin. Qalan ərzaqları bu qaydada balığın üstündən lay-lay düzün – pomidor, bibər, kərəviz, cəfəri, dəfnə, limon, kərə yağı.
3. Qazanın qapağını örtün və buğlamanı vam odda təxminən 30 dəqiqə ərzində, və yaxud balıq bişənədək bişirin.
4. Çörəklə süfrəyə verin.
Nuş Olsun!
(Visited 1. 612 times, 1 visits today)
Recipe Reviews
There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Close
Login to write a review