İsveç salatı
Directions
Toyuğun döş ətindən hazırlaya biləcəyiniz ləzzətli isveç salatı resepti
Ərzaqlar
600 qram kartof
150 qram toyuğun döş əti
2 ədəd baş soğan
1/4 limon
1 ədəd xiyar
2 ədəd alma
2 xörək qaşığı ağ üzüm sirkəsi
1 dəstə şüyüd
şəkər (zövqə görə)
duz (zövqə görə)
Necə hazırlanır?
1. Təzə kartofu qabığında qaynadın. Bişdikdən sonra qabığını təmizləyib halqa formasında doğrayın.
2. Töyuğun döş ətini nazik çubuq şəklində kəsib xırt-xırt nazik qabığı əmələ gələnə qədər qızardın.
3. Kartofu qızartmadan qalan yağda qarışdırıb soyudun.
4. Təzə almaların qabığını soyub özəyini çıxardın. Kub şəklində doğrayıb üzərinə limon şirəsini tökün.
5. Təzə xiyarı kub şəklində doğrayın.
6. Tərəvəzləri salat qabına qoyub, üzərinə şəkər, duz, istiot və sirkəni töküb qarışdırın.
7. Üstündən döş əti cızdıqları, iri doğranmış baş soğan səpmək.
Qeyd: Bu cür salatı balığın yanında qarnir kimi vermək olar.
Nuş olsun!