Portağallı piroq
Directions
Ərzaqlar
3 ədəd yumurta
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan portağal suyu
1/2 stəkan süd
1/2 duru yağ
2,5 stəkan un
1 paket qabartma tozu
1 ədəd rəndələnmiş portağal qabığı
1 ədəd rəndələnmiş limon qabığı
Necə hazırlanır?
1. Otaq temperaturunda olan yumurtları yumru bir qaba qırın. Üzərinə şəkər tozunu əlavə edib, mikserlə yaxşı qarışdırın.
2. Duru yağı, südü, portağal suyunu, portağal qabığını və limon qabığını əlavə edib qarışdırmağa davam edin.
3. Ələnmiş unu və qabartma tozunu əlavə edib yaxşı qarışdırın.
4. Piroqu bişirəcəyiniz qabın dibini kərə yağı ilə yağlayın. Hazır olan qarışımı qaba tökün.
5. Əvvəlcədən qızdırılmış sobada 170 dərəcədə 40 dəqiqə bişirin.
6. Piroqunuz bişdikdən sonra içini çəkməsini gözləyin.
7. Piroqunuzu doğradıqdan sonra üzərinə şəkər pudrasını əlavə edib, süfrəyə təqdim edə bilərsiniz.
Nuş olsun!