Şokoladlı, gilaslı Klafuti
Directions
Fransız deserti olan Klafuti ilə yeni dadlar kəşf etmək üçün reseptimizi mütləq oxuyun!
Ərzaqlar
3 ədəd yumurta
120 qram şəkər tozu
80 qram un
50 qram kakao
300 ml süd
Limon qabığı
1 stəkan gilas
2 çay qaşığı şəkər pudrası
1 çay qaşığı kərə yağı
Necə hazırlanır?
Rəndədən keçirilmiş limon qabığı ilə yumurtanı qırıb bir qaba tökün və qarışdırın.
Daha sonra digər ərzaqları əlavə edin: un, kakao, süd, şəkər tozu. Ərzaqları əlavə etdikdən sonra mikserlə çalın. Çox duru xəmir alınacaq. Narahat olmayın, belə də olmalıdır.Çox böyük olmayan formanın (təxminən 16 sm) içini kərə yağı ilə yağlayın. Gilasların çəyirdəklərini çıxardıb formanın içinə düzün.
Xəmirinizi ehtiyatla formanın içinə tökün. Gilaslar yavaş-yavaş yuxarıya doğru qalxacaq. (şəkildəki kimi).Klafutini 45-50 dəq 180 dərəcədə sobada bişirin.Bişdiyinə əmin olmaq üçün bala bir çöpü ortasına batırın. Əgər çöp quru olarsa, deməli klafutiniz hazırdır.Sobadan çıxartdıqdan sonra, soyuması üçün gözləyin. Sufrəyə şəkər pudrası ilə təqdim edə bilərsiniz.