Tez hazırlanan Napoleon tortu
Directions
Qar tozcuqları ilə əhatə olunan bu Napoleon, soyuq mövsüm üçün mükəmməl bir seçimdir.Bu tortun hazırlanması sizin çox vaxtınızı almayacaq. Bir neçə dəqiqə ərzində hazırlanır və mütləq dadlı olur.
Tərkibi:
qat qat xəmir
200 qr kərə yağı
1 banka qatılaşdırılmış süd
Üzəri üçün:
150 qr ag şokolad
40 qr kakos tozu
Hazır qat qat xəmiri yayıb eyni uzunluq və enlikdə kəsirik.
Xəmirlərimizi 250'de təxminən 15 dəqiqə və ya qızıl qəhvəyi rəng alana qədər bişirin.
Qatilaşdırılmış südü yumşaldılmış yağı ilə birlikdə mikser vasitesilə çalırıq. Krem halına gələnə qədər bu proses davam edir.
Torta uyğun qab götürün və alt təbəqəsinə bir az krem tətbiq edin və bişmiş qat qat xəmirləri yığmağa başlayın. Hər xəmirin arasında çox miqdarda krem tətbiq edin. Bütün tortu plastik paket ilə sarın və bir gecə qalsın.
Üzəri üçün isə zövqünüzə uyğun nə arzu edirsinizsə əlavə edə bilərsiniz. Biz reseptdə ağ şokolad və kakos dənəciklərindən istifadə etdik. Şokoladı əridib tortumuzun üzərinə yayırıq. Daha sonra isə kakos dənəciklərini səpirik və hazırdır.
NUŞ OLSUN!