Kəsmikli Vatruşka
Directions
Qonaqlarınız üçün sıxlıqla müxtəlif zövqləri sınamaq istəyirsinizsə, biz sizə kəsmikli vatruşka reseptini vermək istərdik. Rus mətbəxindən olan mayalı xəmir, şirin kəsmik bir biri ilə həm ahəng təşkil edəcək.
Tərkibi
3 yumurta
1/2 stəkan şəkər tozu
1/2 çay qaşığı maya
2 stəkan ilıq süd
1 çay qaşığı duz
2 yemək qaşığı mayonez
3 yemək qaşığı duru yağ
5 stəkan unu
450 qr kəsmik;
Doldurulması üçün:
400 qr krem pendir
2 yumurta;
1/2 stəkan şəkər;
1 stəkan kişmiş doldurulması (istəyə görə)
Maya ilə ilıq süd və bir qaşığı şəkər şəklində birləşdirin. Təxminən 10 dəqiqəlik özünə gəlməsi üçün qoyuruq qırağa.
Qarışıqda yumurta, mayonez, duz və şəkər əlavə edib, birləşdirmək üçün birlikdə çırpın. Kiçik porsiyalarda mikserindən və ya spatula istifadə edərək, unla qarışdırın. Un unudulduqdan sonra, qarışığa yağ əlavə edin. Xəmir yoğurana qədər elastik, ən azı 10 dəqiqə yoğurun. Xəmir təxminən bir saat qoyuruq qırağa qalxsın.
Xəmiri 30 ədəd bərabər hissəyə bölün. Hər parçanı yastı bir kündə şəklinə salın. Onları bir-birininə dəymiyəcək məsafədə düzün və yüksəlmələri üçün kifayət qədər yer ayırın. Bir dəsmal ilə örtün və kündələr təxminən 30 dəqiqə qalsın.
Daha sonra hər birinə şüşə stəkanin köməy ilə ortada bir boşluq yaratmaq üçün basın
İçlik üçün krem pendir, kəsmik, yumurta və şəkərlə birlikdə qarışdırılır. İsteğe bağlı olaraq, kişmiş də istifadə edə bilərik. Əgər əlavə edəcəyiksə kişmişləri içliklə birləşmədən əvvəl qaynar suda saxlanmalıdır. Hər bir boşluğun içini kəsmikli içlik ilə doldururuq. 250 dərəcədə təxminən 30 dəqiqə və ya qızıl qəhvəyi rəng alana qədər əvvəlcədən qızdırılmış sobada bişiririk.
NUŞ OLSUN!