1 0

Hazırlayan:
Pelmeni

Pelmeni

Cuisine:

Directions

Share

Hər bir qadının çətin vəziyyətə düşəndə onu “xilas” edəcək bir yeməyi mütləq olmalıdır. Biz sizi “xilaskar” yeməklərdən biri olan “Pelmeni” ilə tanış etmək istəyirik.

Bizim reseptdən faydalanaraq “Pelmeni” hazırladınızsa, şəklini bizim İnstagram və Facebook səhifəmizə göndərməyi unutmayın. Təkliflərinizi isə şərh bölməsinə yaza bilərsiniz.

Tərkibi

Xəmiri üçün

4 stəkan un

1 ədəd yumurta

1 ç/q duz

2 x/q duru yağ

1 stəkan ilıq su

İçlik üçün

400 qr çəkilmiş ət

2 ədəd soğan

Keşniş

Şüyüd

Duz

İstiot

 

 

 

(Visited 6. 374 times, 1 visits today)
Step 1
Mark as Complete

Əvvəlcə xəmirimizi hazırlayırıq. Unu bir qaba tökürük. Ortasından yumru bir deşik açırıq. Buraya duru yağı, duzu, istiotu, suyu əlavə edib xəmirimizi yoğururuq. Xəmir çox yumşaq və çox bərk alınmamalıdır. Xəmiri 15-20 dəqiqə gözlədirik.

Step 2
Mark as Complete

İndi isə içliyi hazırlayaq. Soğanı, şüyüdü, keşnişi doğrayıb ətə əlavə edirik. Duz və istiotu əlavə edib əti yaxşıca qarışdırırıq. İçliyimiz hazırdır.

Step 3
Mark as Complete

Hazır olan xəmirdən bir neçə ədəd kündə ayırıb, yaymağa başlayırıq. Yaydığımız xəmiri təxminən armudu stəkanın ağzı böyüklükdə yumru-yumru kəsirik. Hər bir yumrunun üzərinə 1 çay qaşığı içlik qoyub pelmeniləri bükürük. Əvvəlcə xəmiri üst-üstə qatlayırıq. Daha sonra isə iki ucunu birləşdiririk.

Step 4
Mark as Complete

Bükülmüş pelmeniləri içinə un səpilmiş (yapışmaması üçün) qaba səliqə ilə düzürük. Bu reseptən təxminən 180-190 ədəd pelmeni alınmalıdır. Qablara düzdüyünüz pelmeniləri daha sonra buzluğa qoyuruq ki, biraz donsun. Təxminən 15-20 dəqiqə qaldıqdan sonra onları 2-3 bişimlik ayıraraq paketlərə yığırıq və yenidən buzluğa qoyuruq. Buzluqda xarab olmur. İstədiyiniz vaxt qaynadılmış suyun içinə tökərək bişirib süfrəyə təqdim edə bilərsiniz. Pelmeni bişərkən onun suyuna 2-3 ədəd dəfnə yarpağı da əlavə edə bilərsiniz.
Süfrəyə təqdim edərkən qabların içinə xırda-xırda kərə yağ doğrayın. İstəyə uyğun olaraq qatıqla və ya smetanla təqdim edə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Şorqoğal
next
Limonlu keks resepti
  • 6. 374 Views
  • Hard

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

previous
Şorqoğal
next
Limonlu keks resepti

Add Your Comment

×