0 0
Hazırlayan:
Acika resepti

Acika resepti

Cuisine:

Directions

Share

Qışa hazırlaşan xanımlarımız bilir ki, acikasız qışda yeməklərin ləzzəti olmur. Acika elə bir yemək növüdür ki, müxtəlif hazırlanma qaydaları var. Biz də sizinlə özümüzün sınaqdan keçirdiyimiz Acikanın reseptini paylaşmaq istəyirik. Bizim reseptdən faydalanaraq “Acika” hazırladınızsa, şəklini bizim İnstagram və Facebook səhifəmizə göndərməyi unutmayın. Təkliflərinizi isə şərh bölməsinə yaza bilərsiniz.

Tərkibi

2 kq pomidor

5 kq qırmızı bibər

2 ədəd acı bibər

150 qram 2 baş sarımsaq

1 dəstə cəfəri

200 qram duru yağ

2 x/q şəkər tozu

Duz

 

(Visited 1. 393 times, 1 visits today)
Step 1
Mark as Complete

İlk öncə bütün ərzaqlarımızı təmizləyib yuyuruq. Ərzaqları ət çəkən maşından çəkəcəyimiz üçün onları xırda hissələrə ayırırıq. Pomidorları ət çəkən maşından keçirtdikdən sonra onu yenidən sürtgəcdən əlinizlə keçirin. Bu pomidorun çəyirdəklərini seçmək üçündür. Daha sonra çəkilmiş pomidoru, bibəri və sarımsağı bir qazana tökürük. Buraya duru yağı, şəkər tozunu, çəkilmiş acı bibəri, duzu əlavə edib sobanın üzərinə qoyuruq. 1 saat bişdikdən sonra xırda-xırda doğranmış cəfərini əlavə edib 15 dəqiqə yenə bişiririk.
Bankaları sterilizə etdikdən sonra acikanı isti-isti bankalara yığıb ağzını bağlayırıq.

Nuş olsun! :)

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Əncir mürəbbəsi
  • 1. 393 Views
  • Serves 1
  • Hard

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

previous
Əncir mürəbbəsi

Add Your Comment