Gavalı cemi resepti
Directions
Turşməzə dadı ilə səhər yeməklərinizin sevimlisinə çevriləcək – Gavalı cemi. Başqa hansı cemlərin reseptini səhifəmizdə görmək istəyirsinizsə, şərh yerinə yaza bilərsiniz. Bizim reseptdən faydalanaraq “Gavalı cemi” hazırladınızsa, şəklini bizim İnstagram və Facebook səhifəmizə göndərməyi unutmayın. Təkliflərinizi isə şərh bölməsinə yaza bilərsiniz.
Ərzaqlar
2 kq gavalı (uzunburun)
1.600 qram şəkər tozu
1/2 stəkan su
Gavalıları təmiz yuyuruq. Daha sonra çəyirdəklərini çıxarıb sobanın üstünə qoyub buraya yarım stəkan su tökürük.
Yumşalana qədər zəif temperaturda bişiririk. Bişdikdən sonra kənara qoyuruq ki, soyusun. Tam soyuduqdan sonra aşsüzəndən keçiririk ki, qabıqları çıxsın. Qabıqlarını təmizlədikdən sonra yenidən sobanın üstünə qoyub zəif temperaturda qatılaşana qədər bişiririk. Bişərkən tez-tez qarışdırmağı unutmayın
Nuş olsun! :)