Lülə kabab
Directions
Lülə kabab – qiymədən hazırlanan kabab növü, qiymədən uzunsov kotlet formasında şişdə qızardılan Şərq yemək növü hesab edilir. Xarici görünüşü odlu silah lüləsinə oxşadığına görə belə ad verilmişdir. Evdə rahat hazırlaya biləcəyiniz lülə kabab reseptini təqdim edirik.
Tərkibi:
1 kq mal əti
2 Yumurta
1/2 böyük soğan
1 çay qaşığı qara bibər
1/2 stəkan çörək qırıntıları
1/4 stəkan quru cəfəri
Duz;
Çəkilmiş mal ətini böyük bir qaba qoyun üzərinə doğrayıcıdan keçirilmiş soğan, yumurta, istiot, çörək qırıntıları, cəfəri və duz əlavə edin.
Hər şeyi yaxşıca qarışdırın. Qarışıqdan götürüb lülə formasına salın, uzunluğu təxminən üç barmaq ölçüsündə olması lazımdır.
Hər birini şişə və ya onlardan ikisini bir şişə də keçirə bilərsiniz. Lülələrin qəhvəyi rəng alınana qədər bişirilməsi lazımdır. Şişləri döndərərkən, lüləni qırmamaq üçün diqqətli olun.
NUŞ OLSUN