0 0
Hazırlayan:
Dovğa

Dovğa

Directions

Share

Bütün fəsillərdə sevilərək içilən mətbəximizin incilərindən sayılan Dovğanın reseptini sizin üçün hazırladıq. Hər reseptimizdə olduğu kimi bu reseptimizdə də yeməyin sirrli nöqtələrini sizlər üçün açmağa çalışdıq. Fikirlərinizi bildirməyi unutmayın.

Tərkibi

3 litr qatıq üçün

3 l qatıq

600-700 qr su

1/2 stəkan yumru düyü

3 ədəd yumurta (hər litr üçün 1 ədəd hesablanır)

1 dəstə nanə (orta ölçüdə)

1 dəstə keşniş (orta ölçüdə)

2 dəstə dağ keşnişi (orta ölçüdə)

1 dəstə ispanaq (orta ölçüdə)

1 dəstə şüyüd (orta ölçüdə)

(Visited 2. 718 times, 4 visits today)
Step 1
Mark as Complete

Əvvəlcə göyərtilərimizi təmizləyib, yuyuruq. Suyu çəkildikdən sonra onları xırda-xırda doğrayırıq.

Step 2
Mark as Complete

Qatığı qazana tökürük. Qatıq qatı olduğuna görə ona su əlavə etmək lazımdır. Əgər sizin qatığınız çox duru olarsa, az miqdarda su əlavə edə bilərsiniz. Biz 3 litr qatıq üçün 600-700 qram su əlavə etdik. Su əlavə etdikdən sonra qatığı yaxşıca qarışdırın.

Step 3
Mark as Complete

Düyünü təmizləyib, yuyun. Suyunu süzdükdən sonra ora 3 ədəd yumurtanı əlavə edib qarışdırın. Bu qarışımı qatığa əlavə edib qaz sobasının üzərinə qoyun. Düyü bişənə qədər qarışdırın. Qarışdırmağı dayandırmayın. Əks halda qatığınız çürüyə bilər.

Step 4
Mark as Complete

Düyünün bişib bişmədiyini yoxlayın. Düyü bişdiysə artıq göylərimizi əlavə edə bilərik. Qarışdıra-qarışdıra göyləri əlavə edin. Göylərimiz bişənə kimi qarışdırmağa davam edirik.
Dovğanı duzlamağa tələsməyin. İsti-isti duzlasanız dovğa çürüyə bilər. Dovğanı soyuduqdan sonra duzlamaq lazımdır.

Reseptimizdən faydalanaraq siz də "Dovğa" hazırladınızsa, yeməyin şəklini çəkib bizə göndərməyi unutmayın.

Nuş olsun!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Paytaxt salatı
next
Kəsmikli peçenye
  • 2. 718 Views
  • 45 dəq.
  • Medium

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

previous
Paytaxt salatı
next
Kəsmikli peçenye

Add Your Comment