0 0
Hazırlayan:
Heyva mürəbbəsi

Heyva mürəbbəsi

Directions

Share

Heyva mürəbbəsi üçün resept

Ərzaqlar
1 litrlik banka üçün

1 kilo çəkirdəyi çıxarılmış heyva (təxminən 4-5 ədəd)
1 stəkan su
Bir çimdik limon duzu

Necə hazırlanır?
1. Heyvaları yarıya bölüb, sonra isə hər yarını iki hissəyə bölün. İçlərini kəsib atın. Nə nazik, nə də ki çox qalın olan dilimlərə doğrayın – təxminən 0.5 sm qalınlığında. Bunun üçün ya ziqzaqlı bıçaqdan ya da adi bıçaqdan istifadə edə bilərsiniz.

2. İndi isə heyvanı çəkin – hər kiloya bir kilo şəkər tozu istifadə edəcəyinizə görə, gərək ölçülər üst-üstə düşsün.
3. Heyvanı, şəkər tozunu və suyu ləyənə qoyun. Orta hərarətdə bişirin. Arada bir qarışdırın. Kəf yığılarsa, kəfkirlə yığın.
4. Mürəbbə təxminən 50 dəqiqə – 1 saatdan sonra hazır olmalıdır. Hazır mürəbəınin rəngi narıncı-qırmızıtəhər olmalıdır, şirəsi isə bir qədər qatılaşmalıdır.
5. Mürəbbə hazır olmazdan 5 dəqiqə qabaq, ona limon tuzu əlavə edib bişirin.
6. Mürəbbə soyuduqdan sonra onu bankaya yığın.

(Visited 267 times, 1 visits today)

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Qarpız mürəbbəsi
next
Kəsmikli ərik qurusu
  • 267 Views
  • Medium

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

previous
Qarpız mürəbbəsi
next
Kəsmikli ərik qurusu

Add Your Comment