0 0
Hazırlayan:
Lahmacun resepti

Lahmacun resepti

Cuisine:

Lahmacunu kim sevmir? Bəs evdə lahmacun etmək istəyən var? Evdə asanlıqla edə biləcəyiniz lahmacun resepti ...

Directions

Share

lahmacun resepti

Tərkibi: 

Xəmir üçün: 

4 stəkan un (ələkdən keçirilmiş)

1 xörək qaşığı  maya

2 stəkan ilıq su

1 xörək qaşığı duru yağ

1 çay qaşığı şəkər tozu

1 çay qaşığı duz

 

İçlik üçün:

350 qr qıyma (farş)

2 ədəd pomidor

2 ədəd soğan

2 xörək qaşığı tomat

1 çay qaşığı duz

1 çay qaşığı  qara istiot

1 çay qaşığı  qırmızı istiot

1 xörək qaşığı sirkə

½ dəstə cəfəri

 

 

 

(Visited 3. 017 times, 2 visits today)
Step 1
Mark as Complete

4 stəkan una 1 çay qaşığı duz və 1 çay qaşığı şəkər əlavə edərək, 2 stəkan suyu yavaş yavaş töküb, xəmir hərtərəfli hamarlaşana qədər 4-5 dəqiqə yaxşı yoğurun. Sonra xəmiri kündələrə ayırın, nəmli bir parça ilə örtün. Xəmiri təxmini 1 saatlıq kənara qoyuruq.

Step 2
Mark as Complete

Mətbəx prosessorunun içinə pomidor və soganları əlavə edin ( rəndədən də keçirmək olar ), pürə halına gəlməsin, ancaq diri diri də qalmamasına diqqət edin. Bu qarışımı qiymaya əlavə edib üzərinə xırda xırda doğranmış cəfəri tökün. Sirkəni isə yumşaqlıq versin deyə həm də alınma lahmacunlara bənzəsin deyə əlavə edirik. İçliyiniz hazırdı.

Step 3
Mark as Complete

Kündələri növbə ilə çox nazik dairə əldə edənədək oxlovla açırıq. Üstünə içliyi yayırıq. Lahmacunu öncədən isinmiş sobada ət bişənədək, təxminən 7-10 dəqiqəyə bişir və hazırdır.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
İsti şokolad
next
Ağ kələm salatı
  • 3. 017 Views
  • 10 dəqiqə
  • Medium
  • 230

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

previous
İsti şokolad
next
Ağ kələm salatı

Add Your Comment