0 0
Hazırlayan:
Pendirli, ispanaqlı xaçapuri

Pendirli, ispanaqlı xaçapuri

Directions

Share

Səhər yeməyi üçün əvəzolunmaz bir resept daha. Bol pendirli olmasına baxmayaraq tərkibində ispanaq da vardır və ispanağın nə qədər xeyirli olduğunu hamımız bilirik. Karbohidrat və içi ekstra pendirli olsa belə, ispanağa görə sağlam qida hesab edə bilərik.

 

Tərkibi

Xəmiri üçün

1 çay qaşığı quru maya
1 çay qaşığı şəkər tozu
3 stəkan yarım un
1 stəkan ilıq su
1 stəkan yarım süd
1 xörək qaşığı duru yağ
duz

İçi üçün

300 qr ağ pendir (feta olsa üstünlükdür)
100 qr mozerella
1 dəstə ispanaq
3-4 yumurta

 

(Visited 980 times, 1 visits today)
Step 1
Mark as Complete

Bir böyük qaba un, aktiv maya ( əgər sizdə aktiv maya deyilsə, ilıq süddə və yaxud ilıq suda həll edib elə əlavə edin),şəkər tozu üzərinə də su və südü əlavə edib xəmir halına gətiririk.
Daha sonra pendirləri rəndədən keçiririk. ispanaqları dograyıb qarışdırırıq. İçliyimiz də hazırdı.

Qeyd: İsti bir yerdə xəmirin gəlməsi üçün 1-2 saat saxlamaq şərtdir.

Step 2
Mark as Complete

Xəmir bişməyə hazır olduğu halda başlaya bilərik.
Xəmiri yayıb gördüyünüz (qayıq) formaya gətirib içini hazırladığımız içliklə doldururuq. Bişməyinə 5 dəqiqə qalmış isə yumurtaları əlavə edirik və hazırdır.

Nuş olsun!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Balqabaq şorbası
next
Isveç küftəsi
  • 980 Views
  • 20 dəqiqə
  • Medium
  • 120

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

previous
Balqabaq şorbası
next
Isveç küftəsi

Add Your Comment