0 0

Hazırlayan:
Balqabaq şorbası

Balqabaq şorbası

Xörəyi süfrəyə verdikdə yanına qabda toz şəkər qoyulur.

Directions

Share

Balqabaq çox zəngin mineral tərkibə malikdir. Tərkibində C, E, PP, K, B qrupu vitaminləri, mineral və mikroelementlər (dəmir, mis, kalium, ftor, sink, kalsium), fruktoza, pektin maddələri var. Balqabaqdan fərqli yeməklər, içkilər hazırlamaq mümkündür. 

Tərkibi

1 kq balqabaq

100 qr düyü

80 qr yağ

2 ədəd baş soğan

Şəkər tozu

Duz

 

Necə hazırlanır?

  1. Balqabağı yaxşı yuyub, təmizləyin.
  2. Kub şəklində doğrayıb su və ya bulyonda bişirin.
  3. Bişmiş balqabaqları kəfkirlə əzin.
  4. Daha sonra düyü ilə birlikdə qazana töküb bişirin.
  5. Başqa bir tavada soğançanı hazırlayın.
  6. Hazır olana yaxın soğançanı balqabaq olan qazana əlavə edin.
  7. Ən sonda istəyə uyğun duz əlavə edin.

 

Əgər siz də bu reseptdən faydalanaraq “Balqabaq şorbası” hazırladınızsa, şorbanın şəklini və təəsüratlarınızı bizimlə paylaşmağı unutmayın!

Nuş olsun!

(Visited 2. 375 times, 1 visits today)

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Su börəyi
next
Pendirli, ispanaqlı xaçapuri
  • 2. 375 Views
  • 30 dəq.
  • Serves 4
  • Easy

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

previous
Su börəyi
next
Pendirli, ispanaqlı xaçapuri

Add Your Comment

×