0 0
Hazırlayan:
Özbək aşı

Özbək aşı

Cuisine:

Directions

Share

Bir aşın yüz yox min cürə resepti olur. Hər bir aşpazın da özünə məxsus sirrləri olur. Biz sizə Özbək aşının ən məşhur reseptini tədqim edirik. Bu reseptlə siz evinizə gələn bir özbəyi belə təəccübləndirə bilərsiniz. Bizim reseptdən faydalanaraq “Özbək aşı” hazırladınızsa, şəklini bizim İnstagram və Facebook səhifəmizə göndərməyi unutmayın. Təkliflərinizi isə şərh bölməsinə yaza bilərsiniz.

Tərkibi

1 kq düyü

1 kq qoyun əti

1 kq yerkökü

300 ml duru yağ

4 ədəd soğan

2 ədəd qurudulmuş acı bibər (çox böyük olmasın)

2 baş sarımsaq

1 x/q zirinc

1 x/q cirə

1 ç/q keşniş toxumu

Duz

(Visited 843 times, 1 visits today)
Step 1
Mark as Complete

Əvvəlcə düyünü yuyuruq. Düyünün suyu tam şəffaflaşana qədər yumağa davam edirik.

Step 2
Mark as Complete

Qoyun ətini yuyuruq və doğrayırıq. 3 ədəd soğanı və yerköküləri yuyub təmizləyirik. Soğanı nazik-nazik, yerkökünü isə 1sm qalınlığında uzunsov doğrayırıq. Sarımsaqların üstünün qabığını təmizləyirik, amma dişlərə ayırmırıq (şəkildəki kimi).

Step 3
Mark as Complete

Divarları qalın olan bir qazan götürün və onu qızdırın. Daha sonra buraya yağı əlavə edin. Yağ qızdıqdan sonra kənarda saxladığımız 1 ədəd soğanı bu yağın içinə qoyun. Soğanın rəngi qaralana qədər qızardın. Daha sonra rəngi qaralmış soğanı tavadan çıxardın (şəkildəki kimi).

Step 4
Mark as Complete

İndi isə soğançanı hazırlayaq. Doğradığımız soğanı tavanın içinə tökürük, qızılı rəng alana qədər bişiririk. (təxminən 7 dəqiqə). Daha sonra əti əlavə edirik və qızarana qədər bişiririk.

Step 5
Mark as Complete

Daha sonra yerkökünü əlavə edirik və qarışdırmadan 3 dəqiqə qızardırıq. Daha sonra hamısını qarışdırıb 10 dəqiqə yenə bişiririk. (arada yüngül qarışdırmaq olar). Cirəni və keşnik toxumlarını ya əlinizdə ya da bir qabda əzib zirinc və duzla birlikdə yeməyimizə əlavə edirik. Sobanın istiliyini biraz azaldırıq və yerkökü yumşalana qədər 7-10 dəqiqə bişiririk. Daha sonra qazana 2 sm hündürlüyündə qaynar su tökürük və üzərinə acı bibərləri qoyuruq. Sobanın istiliyini biraz da azaldıb, sərin temperaturda 1 saat bişiririk.

Step 6
Mark as Complete

Təmiz olması üçün düyünü bir daha yuyuruq və suyunun çəkilməsini gözləyirik. Daha sonra düyünü hazır olan qarışımın üzərinə bərabər miqdarda qoyuruq. Sobanın istiliyini artırırıq. Qazana şəkildəki kimi qaşığın köməkliyi ilə düyünün üstünü örtəcək qədər qaynar su tökürük.
Su çəkilməyə başlayanda sarımsaqları aşın içinə basdırın, sobanın istiliyini orta dərəcəyə endirin və düyü bişənə qədər aşı bişirin.

Step 7
Mark as Complete

Aşın üstünə bir qab qoyub, sobanın istiliyini azaldıb 30 dəqiqə aşı dəmlənməyə qoyun.

Nuş olsun! :)

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Brioş (Brioche)
next
Soyuqdəymənin dərmanı – Zəncəfilli çay
  • 843 Views
  • Medium

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

previous
Brioş (Brioche)
next
Soyuqdəymənin dərmanı – Zəncəfilli çay

Add Your Comment