0 0

Hazırlayan:
Sırniki (Сырники)

Sırniki (Сырники)

Cuisine:

Directions

Share

Rusiyaya getsəniz səhər yeməklərində süfrədə mütləq “Сырники” görə bilərsiniz. Fərqli dadlar sevənlər dünyanın istənilən yerində bunu öz evində də hazırlaya biləкlər. Sadə və asan hazırlanması sizə bu yeməyi daha da sevdirəcək. Sizə təqdim etdiyimiz bu resept Sırnikinin ən doğru reseptidir. Bizim reseptdən faydalanaraq “Sırniki (Сырники)” hazırladınızsa, şəklini bizim  İnstagram və Facebook səhifəmizə göndərməyi unutmayın. Təkliflərinizi isə şərh bölməsinə yaza bilərsiniz.

Ərzaqlar

350 qr kəsmik (9%-li)

2 ədəd yumurta

6 x/q ələnmiş un

2 x/q şəkər tozu

5 x/q duru yağ

 

 

 

(Visited 7. 018 times, 2 visits today)
Step 1
Mark as Complete

İlk öncə kəsmiyi dərin bir qaba qoyub əzirik. İçində potlar qalmayana qədər kəsmiyi əzmək lazımdır. Buraya yumurtanı və şəkər tozunu əlavə edib qarışdırmağa davam edirik. Əgər kəsmiyiniz duzlu olarsa, şəkər tozunun miqdarını artıra bilərsiniz.

Step 2
Mark as Complete

Daha sonra buraya 5 xörək qaşığı un əlavə edirik. Bu hissə bu yeməyi bişirmənin ən əsas hissəsidir. Əgər un çox əlavə etsəniz Sırnikləriniz çox sərt alınacaq, əgər un az əlavə etsəniz o zaman düzəltdiyiniz forma tavada dağıla bilər. Buna görə də yumşaq sırniklərin alınması üçün unun miqdarı 5 xörək qaşığını keçməməlidir.

Step 3
Mark as Complete

Tavanı qızdırın və duru yağı əlavə edin. Tavanı çox qızdırmamağa çalışın əks halda sırnikləriniz yana bilər.
Daha sonra düz bir qaba un töküb sırniklərinizi hazırlamağa başlayın. Bir xörək qaşığı içlikdən yumru forma düzəldin. Çox qalın olmamasına diqqət edin. Daha sonra bunun hər iki tərəfini düz qabdakı una batırın.
Sırnikləri 1-2 dəqiq hər iki tərəfi qızarana qədər bişirin.
Sırniki süfrəyə qaymaq, qatılaşdırılmış süd, mürəbbə, jem və s. ilə təqdime də bilərsiniz.

Nuş olsun! :)

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Soyuqdəymənin dərmanı – Zəncəfilli çay
next
Moruq (malina) mürəbbəsi resepti
  • 7. 018 Views
  • Medium

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

previous
Soyuqdəymənin dərmanı – Zəncəfilli çay
next
Moruq (malina) mürəbbəsi resepti

Add Your Comment

×