Hazırlayan: Vusala Valiyeva
Balqabaq şorbası
Cuisine:
Xörəyi süfrəyə verdikdə yanına qabda toz şəkər qoyulur.
Directions
Balqabaq çox zəngin mineral tərkibə malikdir. Tərkibində C, E, PP, K, B qrupu vitaminləri, mineral və mikroelementlər (dəmir, mis, kalium, ftor, sink, kalsium), fruktoza, pektin maddələri var. Balqabaqdan fərqli yeməklər, içkilər hazırlamaq mümkündür.
Tərkibi
1 kq balqabaq
100 qr düyü
80 qr yağ
2 ədəd baş soğan
Şəkər tozu
Duz
Necə hazırlanır?
- Balqabağı yaxşı yuyub, təmizləyin.
- Kub şəklində doğrayıb su və ya bulyonda bişirin.
- Bişmiş balqabaqları kəfkirlə əzin.
- Daha sonra düyü ilə birlikdə qazana töküb bişirin.
- Başqa bir tavada soğançanı hazırlayın.
- Hazır olana yaxın soğançanı balqabaq olan qazana əlavə edin.
- Ən sonda istəyə uyğun duz əlavə edin.
Əgər siz də bu reseptdən faydalanaraq “Balqabaq şorbası” hazırladınızsa, şorbanın şəklini və təəsüratlarınızı bizimlə paylaşmağı unutmayın!
Nuş olsun!
(Visited 2. 449 times, 2 visits today)
Recipe Reviews
There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Close
Login to write a review